Stiltewandeling

 

 

 

Stiltewandeling in de natuur
De natuur heeft ons veel te vertellen als je daar voor open wilt staan en het wilt zien. Zoals je misschien op de site hebt gelezen bevat alles energie en een ziel, mensen, dieren, bomen, planten maar ook stenen.

 

Traditie
In de sjamanistische traditie legden de sjamanen contact met de spirits om zodoende hun volk te healen en te genezen, of voordat er gejaagd werd legde de sjamaan contact met het dierenrijk om de dieren toestemming te vragen om te jagen.

Daarbij maakten ze gebruik van de natuurelementen, de windrichtingen, en  de spirits, kosmos, hun trommel, ratel, klankschalen enz.. De natuur heeft mijn hele leven mijn aandacht getrokken, als kind fietste ik veel bij het meer en bos wat vlakbij het dorp was. Wat ik toen niet wist maar nu wel is dat ik altijd al een sterke verbinding met de natuur had. Dit heeft mij er ook toegebracht om stiltewandelingen met thema te organiseren.

In de natuur kunnen wij inspiratie, troost en heling vinden. De natuur is heel tastbaar met zijn geuren en kleuren, we hoeven niets en er is geen oordeel. Het enigste wat er is dat je in stilte wordt opgenomen in de fijne energie van alles wat de natuur biedt. Net als een huisdier die jouw emoties haarfijn aanvoelt

 

Wat is een stiltewandeling?
Een stiltewandeling haalt je uit je dagelijkse beslommeringen, uit het snelle tempo van het dagelijks leven en de maatschappij waarbij we soms van alles en nog wat moeten en aan allerlei dingen moeten voldoen.
Het resultaat is dat je uit je gevoel gaat en in je denken zit en niet meer goed kan bepalen welke kant je op moet. Het lukt dan ook niet meer goed om geluk en rust te vinden die je uit ervaringen kan halen. Tijdens de wandeling kun je teruggebracht worden naar deze ervaringen.

Loop in een rustig tempo, focus op je ademhaling en op de meditatieve stappen die je zet. Wees je bewust van geuren en geluiden van de natuur, kijk wat de natuur aan je laat zien. Misschien kom je een krachtige boom tegen of een mooie plek waar je even wilt blijven staan om te mijmeren. Je kunt energie en kracht opdoen in de natuur.

De stilte brengt je weer in contact met jezelf en van daaruit kun je luisteren naar je innerlijke antwoorden en voelen wat je wilt of inzichten krijgen of misschien ga je anders naar situaties kijken. energie voelen maar ook energie en kracht

Voor we starten met de wandeling doen we een korte meditatie en mag er een orakelkaart getrokken worden. Dit kan jou al een inzicht geven maar het kan evengoed zijn dat je al naar de stiltewandeling toegekomen bent met iets in je hoofd wat zich op dit moment afspeelt in jouw leven.

 

Stilte
Tijdens de stiltewandeling zijn we ook daadwerkelijk stil en gaan we niet met elkaar praten, dat kan na die tijd. Laat een ander met zijn gedachten met rust. Ga ook niet je telefoon gebruiken, zet deze uit want ook dat stoort.
We trekken ongeveer 2 uur uit voor de wandeling, als je de trommel hoort wil je dan aanstalten maken om terug te keren?

We drinken dan thee/koffie met iets erbij en iedereen krijgt de gelegenheid om eventueelt iets te delen in de groep. Denk bijvoorbeeld eens aan meditatief wandelen of kracht opdoen via een boom.

 

Wil je meer informatie of zou je graag een afspraak maken, kijk dan even in de contactgegevens.