Natuurlijk coachen

 

 

 

Natuurlijk coachen
Ga je mee de natuur in? Op pad, alles laten voor wat het is en vertrouwen op de natuur.

De natuur zit in ons, onze eigen natuur en soms is onze eigen natuur van het padje, je zit niet lekker in je vel. Soms weet je wat er speelt maar soms begrijp jezelf niet waarom je je zo voelt.

In de natuur kunnen wij inspiratie, troost en heling vinden. De natuur is heel tastbaar met zijn geuren en kleuren, we hoeven niets en er is geen oordeel. Het enige wat er is dat je in stilte wordt opgenomen in de fijne energie van alles wat de natuur biedt. Net als een huisdier die jouw emoties haarfijn aanvoelt.

 

Hoe gaat het in z’n werk?
Tijdens het wandelen praten we over wat er speelt en maken we het probleem concreet en niet onbelangrijk, wat is jouw doel?  Door de wandeling begin je fysiek en mentaal al te stromen.

De natuur is voor mij als sjamanistisch hulpverlener leidend en ik werk met de symbolen die de natuur aangeeft. Tussentijds staan we ook stil om ademhaling(oefeningen)  te doen, dit zal je meer energie en rust geven, ook voor thuis of op je werk te gebruiken. Het zijn simpele en gemakkelijke oefeningen om te doen.

 

Kinderen
Tegenwoordig komen mensen steeds minder in de natuur en ook kinderen komen steeds minder in contact komen met de natuur en dat kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Soms komen kinderen in nare situaties terecht en dat kan van alles zijn, te denken valt aan een overlijden, conflicten, ruzie tussen ouders, echtscheiding, verhuizing en/of een andere school, ziekte (ook binnen het gezin) , een ongeluk, gepest worden, enz…

Kinderen kunnen daarna verpakt verdriet laten zien in bijvoorbeeld ander gedrag, niet aan afspraken houden ,boosheid, in hun schulp kruipen en het leren/concentreren op school gaat niet goed. De zwaarte kan erger worden door onbegrip of onbedoeld verkeerde begeleiding.

Belangrijk is om altijd eerlijk te zijn tegen het kind hoe moeilijk dat ook is.  Praat thuis met het kind in zijn eigen veilige omgeving en geef het ook de gelegenheid om te praten maar dwing dit niet.

Soms kan het ook goed zijn om samen met andere kinderen die ook in een moeilijke positie zitten te zijn in een andere omgeving, fijn in de natuur. Kinderen kunnen helemaal opgaan in de natuur waardoor ze kunnen ontladen en opladen. Door middel van spel, knutselen, een ritueeltje komt er vaak een verhaal los dat heel bevrijdend kan werken. Je kind gaat dan wellicht met nieuwe energie en levensvreugde het leven weer aan.

In liefde, Gea

 

Wil je meer informatie of zou je graag een afspraak maken, kijk dan even in de contactgegevens.